Björsjö 89. 774 92 Avesta
+46-708 79 65 44
direkt@propa.se

Obs! Inte från PROPÅ Information

Obs! Inte från PROPÅ Information

På förekommen anledning: PROPÅ Information har inga som helst beröringspunkter med detta ”enkätformulär” (som felaktigt kallas propå) och som sänts ut ut till hundratusentals företag i Sverige det senaste halvåret. Allt är bara bluff och båg.

I somras gjorde Företagsopinion (ett estniskt företag) massutskick av ett formulär som vid första anblick såg ut att vara en myndighetsliknande blankett på fyra sidor om hur man som företagare kan hjälpa nyanlända att komma i arbete: PROPÅ 2017 – Arbetsmarknad – Migration – Invandring. Ett halvår senare har det fortsatt, med nya utskick av formulär, fakturor och fakturapåminnelser.

Blanketten från Företagsopinion är ett nisch-masch som vill att det ska se ut som om det kom från svenska myndigheter som Skatteverket eller Arbetsförmedlingen. Företagsuppgifter är ifyllda med OCR-text och streckkod, som man är van vid från de svenska myndigheterna. Försändelsen kommer inplastad, så som Skatteverket gör med sina deklarationsblanketter.

 

Långt in i det finstilta på blankettens baksida finns den information som visar att man förbinder dig att annonsera hos Företagsopinion – till en årlig kostnad av 6,395 kr per år. Avtalet löper på 24 månader. med automatiskt förlängning på 12 månader (!). Den som nogsamt fyllt i blanketten och returnerat den i det portofria kuvertet kan ha dragit på sig en kostnad om 19,185 kr – för ingenting alls.

Medvetet har Företagsopinion gjort den finstilta avtalstexten så svårläst som möjligt, med långa rader och tätt radavstånd.

Försök att hänga med i raderna, om du kan!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *