Björsjö 89. 774 92 Avesta
+46-708 79 65 44
direkt@propa.se

Loppan tillbaka

Loppan tillbaka

Den gamla hederliga pappersloppan, som generationer av barn pysslat och lekt med, kom tillbaka till Gymnasiemässan 2011. Rudbeck (Sollentuna kommuns gymnasium) ville ha ett enkelt hjälpmedel, där skolans personal och elevambassadörer kunde hjälpa undrande besökare inför gymnasievalet och den nya gymnasieskolan.

Det blev alltså enklast tänkbara – en pappersloppa. Ett kvadratiskt pappersark som viks ett antal gånger.

Produktionen var också enklast tänkbara. Från en pdf-fil printades upplagan.

Något mer knepigt för PROPÅ var att få till mallen och att på rätt sätt fylla kvadratens 32 trianglar med rätt placerat innehåll.

 

Rudbeck-loppan som pdf ›

Prova gärna att skriva ut loppan (A3-skrivare för formatet 27 x 27 cm rekommenderas, annars välj ”anpassa till pappersformat” vid utskriften). Skär till det kvadratiska formatet. Vik sedan på mitten, och mitten, och mitten …